Web Analytics Made Easy - Statcounter

«من چهارچشمی نیستم، اما نازنین که قشنگ‌ترین چشم‌های دنیا را دارد و خیلی‌خیلی بدجنس است، مسخره‌ام می‌کند. برای همین تصمیم گرفتم امسال دیگر به مدرسه نروم. بله! من دیگر به مدرسه نمی‌روم!» - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه رمان کودک «دنیا» به قلم سپیده نیک‌رو و با تصویرگری نازنین جمشیدی به تازگی به چاپ رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه 7 جلدی است که جلد اول و دوم آن با نام‌های «دنیا و سوسک صحرایی» و «دنیا و یک مشکل بوگندو» توسط انتشارات محراب قلم (کتاب‌های مهتاب) روانه‌ بازار شده است.

این مجموعه رمان، روایتی مدرسه‌ای از دختری به نام دنیا است که به دلیل مشکلاتی که در کلاس اول داشته نمی‌خواهد به کلاس دوم برود. او که خود را "دست‌وپاچلفتی" می‌داند به خاطر داشتن عینک نیز مورد تمسخر قرار می‌گرفته است! اما با آشنایی با معلم جدید کلاس دوم همه چیز تغییر می‌کند. این تغییر، سرآغاز ماجراهایی تازه و جذاب برای این دختر است که جدا از طنز بودن، برای کودکان دبستانی، آموزنده است و راهکارهایی برای نحوه‌ آموزش کودکان دبستانی برای معلم‌ها به همراه دارد.

در بخشی از رمان اول یعنی «دنیا و سوسک صحرایی» می‌خوانیم: «من چهارچشمی نیستم، اما نازنین که قشنگ‌ترین چشم‌های دنیا را دارد و خیلی‌خیلی بدجنس است، مسخره‌ام می‌کند. برای همین من تصمیم گرفتم امسال دیگر به مدرسه نروم. بله! من دیگر به مدرسه نمی‌روم!»

همچنین در بخشی از رمان دوم که با نام «دنیا و یک مشکل بوگندو» است، آمده است: «وای!‌ چه بوی بدی! چطور می‌شود به کسی که دهنش بو می‌دهد، گفت باید صبح‌ها حتماً‌ مسواک بزند؟ اگر ناراحت بشود یا با آدم دعوا کند، چی؟»

سپیده نیک‌رو، نویسنده این آثار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره آموزش غیرمستقیم مفاهیم ساده تربیتی به کودکان در قالب داستان گفت: در مجموعه‌ رمان دنیا سعی کردم بعضی از مفاهیم را برای بچه‌ها بیشتر تشریح کنم. موضوع هر کتاب، یک چالش کلیدی است که می‌تواند در روند تفکر و تربیت کودکان مؤثر باشد. جلد اول که نام آن "دنیا و سوسک صحرایی" است درباره‌ موضوع فردیت است. موضوع، صرفاً نکوهش تمسخر نیست. موضوع بیان اهمیت تفاوت داشتن است. قهرمان داستان در شرایطی قرار می‌گیرد که آنچه در وجود خود نفی می‌کند و به خاطر آن مسخره می‌شود در وجود دیگری می‌پسندد و ارزش و اهمیت پذیرش تفاوت‌ها را به چشم می‌بیند.

وی ادامه داد: در جلد دوم که "دنیا و یک مشکل بوگندو" است موضوع در ظاهر بوی بد دهان است، اما چالش بزرگتر مسئله درک و پذیرش دیگری و موضوع قضاوت است. این‌که برای فهم دیگری باید به او نزدیک‌تر شویم و او را بشناسیم. قهرمان داستان در موقعیت انتخاب و قضاوت قرار می‌گیرد. می‌تواند از روی ظاهر قضاوت کند و تصمیم بگیرد اما برای اینکه تصمیم درست‌تری بگیرد باید اطلاعات بیشتری پیدا کند و با مهر و دوستی قضاوت کند. این دوستی، تفکر او را نسبت به اصل موضوع تغییر می‌دهد.

نویسنده مجموعه رمان "دنیا" با اشاره به اینکه این اثر روایت مشکلات بچه مدرسه‌ای‌هاست بیان داشت: محتوای تمامی داستان‌ها، چالش‌ها و مشکلات بچه‌مدرسه‌ای‌هاست. بچه‌های واقعی که در اطراف ما زندگی می‌کنند و هر روز دچار تضادهای مختلف‌اند. بعضی از موضوعات مورد توجه بچه‌ها، خیلی فراتر از آن کلیشه‌هایی است که والدین به عنوان تربیت به آن توجه می‌کنند. امیدوارم این اثر به دست بچه‌ها و والدین آنان برسد، برایشان جالب باشد و آن را بخوانند.

نیک‌رو درباره موضوعات 5 جلد دیگر این مجموعه توضیح داد و گفت: 5 جلد بعدی نیز هر کدام به موضوع خاصی توجه دارند و البته به موضوعات فرعی زیادی در داستان‌ها توجه شده است. جلد سوم این مجموعه به موضوع "اشتباه، قضاوت و مجازات" می‌پردازد. اینکه معلمین چطور باید بین دانش‌آموزان قضاوت کنند؟ آیا معلم‌ها هم می‌توانند اشتباه کنند؟ آیا کسی که اشتباه می‌کند یا دیگری را آزار می‌دهد باید طرد شود؟ چطور می‌شود در مورد او قضاوت کرد و ...

وی ادامه داد: موضوع جلد چهارم موضوع "مبصر بودن و لیست خوب‌ها و بدها" است. خوبی و بدی مفهومی است که کودکان، زیاد با آن سنجیده می‌شوند، بی‌‌آنکه حدود روشن و مشخصی برای خوب و بد بودن وجود داشته باشد. سؤال‌های زیادی در این میان مطرح است. چرا بچه‌ها باید ساکت باشند؟ بچه‌هایی که ساکت نمی‌مانند بد هستند؟ و چیزهای مشابه. موضوع دیگر که در این جلد به آن پرداختم انتقاد به «صندلی بازی» است که نقش مخربی در تربیت کودکان و زیرساخت‌های کارگروهی در فرهنگ ما دارد. در جلد پنجم نیز به موضوع "اضطراب و ارتباط آن با وسواس" پرداخته‌ام و البته اهمیت این موضوع که "فرار از مشکلات"، هیچ وقت راه‌حل مناسبی نیست.

این نویسنده و پژوهشگر درباره دو جلد بعدی این مجموعه گفت: جلد ششم درباره‌ موضوع "قلدری در مدارس دختران" است. موضوع قلدری در خیلی از داستان‌ها محور قرار گرفته است اما بیشتر، در مدارس پسران بررسی شده که مصداق آن کتک‌کاری و تهدید در نظر گرفته شده است، ولی آن‌چه در میان دختران وجود دارد نوعی قلدری احساسی با ابزار دوستی صمیمی یا گریه و خرید هدیه برای محدود کردن دوست و کنترل کردن اوست که با وجود شیوع زیاد در مدارس، به خصوص در سال‌های اخیر کم‌تر به آن توجه شده است. جلد آخر هم به "پذیرش مسئولیت و همکاری گروهی" اختصاص دارد. البته باید بگویم تمام داستان‌ها در قالب طنز هستند و برای من ساختار داستان و جذابیت آن نیز اولویت داشته است.

نویسنده مجموعه رمان "دنیا" با اشاره به تصویرگری در این اثر داستانی گفت: خوشحالم که گروه تولید انتشارات محراب قلم به من اعتماد کردند و اجازه دادند در فرآیند انتخاب تصویرگر و تعامل با او نقش داشته باشم. چون اغلب ناشران مایل به این هماهنگی‌ها نیستند و می‌ترسند همکاری مناسبی شکل نگیرد، اما در محراب قلم این طور نبود. پس از گفت‌و‌گوهای اولیه و شنیدن نظرات من در مورد شیوه‌ کار تصویرگری، خانم نازنین جمشیدی را برای این کتاب پیشنهاد دادم؛ او هم خلاق‌ است، هم داستان‌سرا و خوشبختانه از لحاظ تعهد کاری و اخلاق حرفه‌ای نیز بسیار خوب عمل کرد.

وقتی شخصیت‌ها را ترسیم کردند و برایم فرستادند دیدم دقیقاً همان‌ها که در ذهن داشتم کشیده‌اند. به نظرم تصویرگری‌ها یکی از نقاط مثبت کتاب است و داستان‌ها را تقویت می‌کنند. به خصوص که روح طنز داستان‌ها را انعکاس می‌دهند که چنین موضوعی در تصویرگری کار آسانی نیست.

نیک‌رو در پایان درباره تجربه خود از حضور در کنار دانش‌آموزان گفت: مجموعه‌ داستانی "دنیا" مجموع تجربه‌ سال‌های تدریس و ارتباط من با کودکان است و خیلی دوست دارم به دست بچه‌های دبستانی برسد. در عین حال چون پیشنهادهای زیادی برای معلمین و نحوه‌ تدریس و تعامل آن‌ها با دانش‌آموزان دارد خوشحال می‌شوم معلم‌ها هم در کنار بچه‌ها به این کتاب‌ها نگاهی بیندازند. امیدوارم گفت‌و‌گوی فرهنگی بین نوشته‌های من با مدارس و کتابخانه‌های آن‌ها برقرار شود.

حضور وزیر فرهنگ بر مزار شهید علی هاشمی/ بازدید از پروژه خانه هنرمندان و کتابخانه مرکزی اهواز + فیلم و تصاویرجهادِ تبیین آیت‌الله ری‌شهری در ماجرای عزل منتظری؛ اتمام حجت بر تاریخ با سه کتاب ارزشمند

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دانش آموزان ادبیات طنز ادبیات کودک و نوجوان کتاب مدارس غیر دولتی مدارس دولتی دانش آموزان ادبیات طنز ادبیات کودک و نوجوان کتاب مدارس غیر دولتی مدارس دولتی دیگر به مدرسه مجموعه رمان داستان ها مدرسه ای بچه ها نیک رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۵۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که امروز چهارشنبه در مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد، به شرح حکمت ۱۳۲ و ۱۳۳ نهج البلاغه پرداخت.

بنابر روایت شفقنا، او گفت: کلام حضرت این است که «وَ قَالَ (علیه السلام): إِنَّ لِلَّهِ مَلَکاً یُنَادِی فِی کُلِّ یَوْمٍ: لِدُوا لِلْمَوْتِ، وَ اجْمَعُوا لِلْفَنَاءِ، وَ ابْنُوا لِلْخَرَابِ» و در کلام بعدی می فرماید: «الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ وَ النَّاسُ فِیهَا رَجُلَانِ رَجُلٌ بَاعَ فِیهَا نَفْسَهُ فَأَوْبَقَهَا وَ رَجُلٌ ابْتَاعَ نَفْسَهُ فَأَعْتَقَهَا»؛ فرشتگان گاهی به انبیاء و اولیاء ندا می دهند که تعبیر در آنجا این است که «الدنیا مزرعة الآخرة»؛ و گاهی هم فرشتگان به غافلان ندا می دهند که در این کلام امیرالمومنین آمده است. امیرالمومنین می فرماید فرشته ای از طرف خدا مامور است و هر روز ندا می کند به غافلان، کسانی که شیفته دنیا هستند، دنیا هم نه یعنی زمین و آسمان، چون دنیا به معنای زمین و آسمان و چشمه و کوه و دریا نیست، اینها نشانه ها و آیات الهی هستند و لذا در قرآن کریم که به اینها قسم یاد می شود، قسم به بینه است، آسمان و زمین حجت حق هستند، آیات الهی هستند، دنیا که مذموم هست، این اعتباریات در دنیاست مانند مقام و پست و مال و ملک، اینها دنیاست و فرشته ها به این گروه از دنیازدگان می گوید که خود را فروختید!

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: دنیا محل قرار انسان نیست؛ «الدُّنْیَا دَارُ مَمَرٍّ لَا دَارُ مَقَرٍّ»؛ دنیا قرارگاه نیست، بلکه آخرت قرارگاه است، ما در آخرت به قرارگاه می رسیم و ثابت می شویم و نه ساکن؛ و لذا اگر میلیادرها سال هم آنجا بمانیم خستگی ندارد، همانطور که فرشته ها سالها در آنجا هستند و خستگی ندارند، موجود ثابت منزه از خستگی است و لذا وقتی ما به آخرت و دار القرار می رسیم، ثابت می شویم و نظیر فرشته ها آنجا خستگی نداریم.

او افزود: امیرالمومنین علی علیه السلام می فرماید من سخنگوی رسمی قرآن کریم هستم و من هستم که خبر می دهم قرآن چه گفته است، قرآن کریم دنیا و مردم دنیا و وظیفه مردم در دنیا را معرفی کرده است، فرموده است که دنیا، پنج مرحله دارد، ﴿اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زِینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَ تَکاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ﴾؛ شیخ بهایی این آیه را چنین تعبیر کرده اند که دنیا پنج بخش دارد، کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی و سالمندی که لعب و بازی برای دوران کودکی است و تکاثر برای دوران سالمندی انسان، باید بدانید که کسی با بازی و سرگرمی سیر نمی شود، خسته می شود و به هدف نمی رسد، اگر انسان تشنه بخواهد خود را با لعاب دهان سیراب کند، فریب خورده است.

این مرجع تقلید گفت: در مقابل دنیازدگان، افراد دیگری هستند که آزادمردان هستند، اینها با دنیا معامله کردند، اینها به مقام و پست و جایگاهی هم که می رسند، آن مقام و پست، برده آنهاست نه آنها برده آن جایگاه، ذات اقدس الهی از اینها به احرار، یعنی آزادمردان یاد می کند.

آیت الله جوادی آملی ادامه داد: اصل دیگر این است که خداوند می فرماید من این دنیا که سراسر نور است و همه آیات الهی هستند از آسمان و زمین و چشمه و دریا و خشکی را آفریدم و در اختیار شما قرار دادم و می خواهم که ﴿وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا﴾، از شما می خواهم زمین را استعمار کنید، این استعمار مقدس است، استعمار پلید این است که کشوری کشور دیگری را استعمار کرده و به نفع خودش، کشور او را آباد کند، ولی خدا می فرماید که من از شما طلب می کنم که شما زمین را آباد کنید، از دل کوهها معدن و چشمه در بیاورید، کشورتان را آباد کنید، دنیا را آباد کنید و منتظر غیب نباشید، بلکه خودتان تلاش و کوشش کنید.

او افزود: ذات اقدس الهی از ما طلب کرده که زمین را آباد کنیم و آبادی زمین علم و سواد و مدیریت می خواهد، اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود، دستوری نیست، این یک علم است که مدیریت، جامعیت، زمین شناسی و زمان شناسی می خواهد، لذا باید درس خواند، با سواد شد، آنهایی که درسش را خوانده اند آنها را احترام کنیم و نرنجانیم و از آنها بهره بگیریم.

این مرجع تقلید شیعیان اظهار کرد: حدیثی را امام باقر به نقل از امیرالمومنین نقل فرموده است که کانَ أمیرُ المؤمنینَ علیه السلام یقولُ: «مَن وَجَدَ ماءً و تُرابا ثُمّ افتَقَرَ فَأبعَدَهُ اللّه»، می فرماید کسی که آب دارد، خاک دارد ولی دست فقر را به این طرف و آن طرف دراز می کند، از رحمت خدا به دور است، چنین دولت و ملتی مورد نفرین امیرالمومنین علیه السلام، است.

آیت الله جوادی آملی گفت: اقتصاد از پییچیده ترین کارهاست و با سفارش حل نمی شود لذا باید از متخصصین در این حوزه استفاده کرد، حرمتشان را حفظ کرد و محترم شمرد و همچنین باید افراد متخصصی را در این حوزه تربیت کرد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904342

دیگر خبرها

  • مجموعه ۱۴ جلدی «به دنیا آمده‌ام» رونمایی می‌شود
  • انتقاد تند آیت‌الله جوادی آملی از مشکلات اقتصادی کشور: اقتصاد مثل راهپیمایی نیست که سفارش شود و با سفارش حل شود
  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • «باران کوثری» سه داستان کوتاه را برای نابینایان روایت کرد
  • روایت جدید علیرضا دبیر از داستان خبرساز حسن یزدانی
  • ۱۰ گنج گمشده بزرگ تاریخ | داستان‌هایی خواندنی از گنج‌های مرموز دنیا
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (19 اردیبهشت)
  • ساخت ۱۵۰ مدرسه در استان بوشهر
  • تمرکز نشر صاد بر انتشار داستان‌هایی با روایت ایرانی است
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)